So. | 21.08.2022 | 11:00 Uhr
Humboldt Forum

BERLIN GLOBAL in 60 minutes

Public tour | every Sunday at 11am

In 60 minutes, you can turn the “Wheel of History”, dance inside a giant disco ball or discover local history through telescopes in the windows of the Humboldt Forum. The tour opens up a dialogue with visitors through an interactive experience of global dynamics in historical and contemporary Berlin.

Expansive installations and captivating stories guide visitors through seven distinctive sides of Berlin. Each room features surprising objects and motifs: Right in the middle of BERLIN GLOBAL is a huge rusty vault door. What does this massive object tell us about dispossession and persecution and why is it a symbol for the party scene of the ‘90s? Just looking up at the ceiling to see the original lighting fixtures from the Palast der Republik gives an insight into the past: What was recreation and entertainment like for Berliners 40 years ago?

Length: 60 minutes
Price: 14,00 / 8,00 Euro
Tickets: humboldtforum.org

More Info

14,00 / 8,00 Euro

So. | 21.08.2022 | 11:00 Uhr

Berlin Ausstellung im Humboldt Forum

Mo, Mi, Do, So | 10-20 Uhr
Fr + Sa | 10-22 Uhr
Di geschlossen

Vom 10. bis 24. August wird das Humboldt Forum turnusmäßig gewartet. BERLIN GLOBAL bleibt aber weiterhin für Sie geöffnet! Über vor Ort ausgeschilderte Zugänge können Sie die Berlin Ausstellung im 1. OG besuchen – und den Aufenthalt mit Kaffee und Kuchen im Café Lebenswelten versüßen.

Eintrittspreis

In der Berlin Ausstellung im Humboldt Forum greift ein einzigartiges, soziales und solidarisches Bezahlmodell. Der Eintritt zu BERLIN GLOBAL ist nämlich für viele Gruppen kostenfrei: für Personen unter 18 Jahren sowie für Studierende, Azubis, Teilnehmende des FSJ/BFD, ALG-Empfänger*innen, Inhaber*innen des Berlin- Passes, Menschen mit Schwerbehinderung u. a. Der reguläre Eintrittspreis beträgt 7 Euro. Tickets gibt es unter: humboldtforum.org

Schloßplatz
Personengruppe bei einer Führung im Märkischen Museum